BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI

949560/12
W kartonie: 20 szt
BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI-11124
  • BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI-11124
  • BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI-11125
  • BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI-11166

BOHEMIA POLAND WAŁEK GRAWEROWANY - DUSZKI

949560/12
W kartonie: 20 szt
  • Realizujemy zamówienia w terminie 5 dni roboczych od dnia potwierdzenia zamówienia. Czas realizacji zamówienia nie obejmuje czasu dostawy.
  • Realizujemy zamówienia w terminie 3 dni roboczych od dnia potwierdzenia zamówienia. Czas realizacji zamówienia nie obejmuje czasu dostawy.

Opis

Producent:

EKOLOGICZNY WAŁEK GRAWEROWANY

wzór: DUSZKI
kod produktu: 949650/12
wymiary:

długość całkowita : 38,5 cm

długość powierzchni roboczej: 20,2 cm

średnica: 6,3 cm

Inne niż wszystkie – takie właśnie są nasze wałki. Każdy z nich został wykonany z najwyższej jakości drewna oraz ozdobiony techniką laserową. Od dziś Twoje wypieki będą wywoływały uśmiech na twarzy każdego amatora słodyczy. Zdobiony wałek to również idealny prezent. Eleganckie opakowanie naale produktowi ekskluzywnego charakteru. Dodatkowym atutem są logowane rączki wałka.

 

Produkt w pełni przyjazny środowisku!

Instrukcja obsługi i przydatne porady:

W recepturze na ciasto nie używać środków spulchniających.

W czasie wałkowania posypywać ciasto mąką.
Nie należy posypywać wałka mąką. Zalecana temperatura wypieków:

200. Pozostały na wałku nadmiar mąki i ciasta

umyć ciepłą wodą za pomocą miękkiej szczoteczki z

odrobiną środka do mycia naczyń. Opłukać w bieżącej

ciepłej wodzie. Wytrzeć do sucha ściereczką lub
ręcznikiem papierowym, pozostawić do wyschnięcia. Nie myć

w zmywarce.

 

Te przepisy zawsze się udają:

Ciasteczka kruche

230 g masła

175 g cukru trzcinowego

1 jajko

2-3 łyżeczki ekstraktu wanilii

szczypta soli

400 g mąki

Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajko i ekstrakt wanilii, ponownie utrzeć. Dodawać przesianą mąkę i oprószać ze szczyptą soli, wyrobić. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 20-30 minut. Ciasto powinno być dostatecznie twarde by nie przyklejało się do wałka. Można to zrobić albo przez dodanie odrobiny mąki w trakcie wyrabiania albo przez większe schłodzenie ciasta w lodówce. Mąki dodawać nie za dużo bo ciastka będą twarde. Po wyjęciu z lodówki podsypać ciasto mąką, rozwałkować na grubość ok 4 mm, jeszcze raz oprószyć dokładnie mieszanką a jej nadmiar zetrzeć. Teraz równomiernie przewałkować grawerowanym wałkiem. Wykrawać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej zimnej blaszce lub papierze. Piec w temp. 200-220°C bardzo krótko 5-7 min, do zarumienienia brzegów. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do wystudzenia, i dopiero zdejmować. Ważne jest utrzymanie temperatury 200-220 °C na początku pieczenia,(ok 2 min.) Potem można temperaturę obniżyć.

Ciasteczka kakaowe

220 g masła

400g mąki

3/4 szklanki cukru pudru

1 jajko

2 łyżeczki kakao

Sól szczypta

Mąka pszenna wymieszana z odrobiną kakao do podsypywania.

Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajko i kakao, ponownie utrzeć. Dodawać mąkę i oprószać ze szczyptą soli, wyrobić. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 20-30 minut. Ciasto powinno być dostatecznie twarde by nie przyklejało się do wałka. Można to zrobić albo przez dodanie odrobiny mąki w trakcie wyrabiania albo przez większe schłodzenie ciasta w lodówce. Mąki dodawać nie za dużo bo ciastka będą twarde. Po wyjęciu z lodówki podsypać ciasto mąką wymieszaną z kakao, rozwałkować na grubość ok 4 mm, jeszcze raz oprószyć dokładnie mieszanką a jej nadmiar zetrzeć. Teraz równomiernie przewałkować grawerowanym wałkiem. Wykrawać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej zimnej blaszce lub papierze. Piec w temp. 200-220°C bardzo krótko 5-7 min, do zarumienienia brzegów. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do wystudzenia i dopiero zdejmować. Ważne jest utrzymanie temperatury 200-220 °C na początku pieczenia,(ok 2 min.) Potem można temperaturę obniżyć.

Smacznego!

 

Nowy produkt